zoete aardappel, chorizo en sinaasappel

 

Afgelopen dinsdag had ik een afspraak met mijn huisarts.  Reden : een zeer pijnlijke, gezwollen knie.  Ons gesprek verliep in grote lijnen als volgt …

Ik : Mijn knie is gezwollen en ik heb bijna constant een stekende pijn

Hij : (na onderzoek van de betreffende knie) er zit vrij veel vocht in je knie

Ik : Hoe krijg je dat ?

Hij : In de meeste gevallen door een kraakbeenletsel

Ik : En hoe krijg je dat ?

Hij : Tja, euh, … je leeftijd …

Ik : !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja, het is dus officieel, ik word oud ;-).  Ze zeggen altijd dat het alleen maar bergaf gaat van zodra er een 4 voor staat, en blijkbaar hebben ze gelijk.

Na zo’n diagnose had ik behoefte aan troostvoer, dat zullen jullie wel begrijpen.  Dat troostvoer mocht bovendien niet te veel werk kosten, want zo met je neus op de feiten gedrukt worden, daar ben je even niet goed van ;-).

Dit kommetje met zoete aardappel noedels met chorizo en sinaasappel bleek het ultieme middel om te vergeten dat mijn huisarts mij oud had genoemd.  Ik vond het recept op Drizzle and Dip.  Het recept sprak mij zo aan, dat ik het zelfs voor 99 % overnam (ik verving enkel de room om er bij te serveren door Griekse yoghurt).

Op deze manier kwam ook mijn spiraalsnijder, die al een tijdje geen daglicht had gezien, nog eens uit de kast.  Eigenlijk zou ik die eens meer moeten gebruiken, dat levert wel altijd leuke gerechten op.

De foto is niet mijn beste werk (onvast op mijn beentjes door alle emoties en zo na oud genoemd te zijn 😉 maar geloof me, dit is super !

 

BEREIDING (voor 2 pers) :

Haal 4 zoete aardappelen door de spiraalsnijder.  Snij 1 pikante chorizo worst – 225 gr in blokjes.

Verhit een koffielepel olijfolie in een antiaanbakpan en bak de chorizo blokjes tot ze lichtjes kleuren.

Haal de gebakken chorizo met een schuimspaan uit de pan, zorg dat de olie in de pan blijft.

Bak de zoete aardappel kort in dezelfde pan.

Voeg 2 à 3 koffielepels komijn toe (naar smaak) en het sap van 1 sinaasappel.  Als je geen pikante chorizo hebt maar graag wat pit wil, dan voeg je op dit moment ook 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder toe.

Zet een deksel op de pan en laat een paar minuten stomen.

Voeg dan de chorizo terug toe en meng goed.

Serveer met Griekse yoghurt en koriander.

Wat heb je nodig :

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 pikante chorizo worst – 225 gr
  • olijfolie
  • 2 à 3 koffielepels komijn
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • verse koriander

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.