Vandaag is het Lichtmis, een dag die zijn oorsprong vindt in het katholieke geloof. Veel verder dan dat gaat mijn kennis over die dag niet, als ongelovige.
Wat ik wél zeker weet is dat het traditie is om pannenkoeken te bakken die dag (“geen vrouwtje zo arm of ze maakt haar pannetje warm”). En om vandaag van pannenkoeken te genieten hoef je absoluut niet gelovig te zijn en te weten wat Lichtmis juist inhoudt ;-).
Je kan kiezen voor de gewone, dunne, eerder klassieke pannenkoeken, of voor van die super lekkere, dikke pancakes.
Of je gaat voor een gerecht met een ingrediënt dat wel wat weg heeft van een pannenkoek … een wrap !
Een gegratineerde wrap met broccoli en linzen in een curry – room mengsel. Héél lekker en toch een beetje voedzamer dan een pannenkoek met suiker.
BEREIDING (voor 3 wraps) :
Snij 1 broccoli in kleine roosjes.
Snij 1 rode ajuin en 3 teentjes knoflook zeer fijn.
Bak de ajuin en de knoflook in een beetje boter met olijfolie gedurende een 2-tal minuten.
Doe er 1 bol staande koffielepel vadouvan (of curry) en 2 koffielepels kurkuma bij en meng goed. Laat nog een minuutje bakken.
Doe er de broccoli roosjes bij en bak een minuut of 5 op middelhoog vuur.
Tenslotte doe je er 1 blik – 310 gr linzen bij.
Roer alles goed door elkaar.
Giet er een 250 à 300 ml volle room bij. Breng aan de kook en laat de room indikken. Zorg dat hij zeker niet meer echt vloeibaar is zodat je de wraps gemakkelijk kan vullen.
Kruid tenslotte met wat zwarte peper.
Vul een wrap met 1/3 van het broccoli – linzen mengsel en vouw dicht. Herhaal dit voor de overige 2 wraps.
Beboter een ovenschaal en leg er de wraps in.
Smeer in met losgeklopt ei en verdeel er geraspte kaas over.
Zet een kwartier in een voorverwarmde oven, onder de grill, op 220 °.
Wat heb je nodig :
- 1 broccoli
- 1 rode ajuin
- 3 teentjes knoflook
- boter
- olijfolie
- 1 koffielepel vadouvan (of curry)
- 2 koffielepels kurkuma
- 1 blik – 310 gr linzen
- 250 à 300 ml volle room
- zwarte peper
- 3 wraps
- 1 ei
- geraspte kaas
SMAKELIJK 🙂 !