Bij deze soep hoort een waarschuwing … Wees voorzichtig met de rode curry want anders kan dit wel eens een soep worden waar je het héél warm van krijgt ! En geloof me, ik spreek uit ervaring.
De laatste keer dat ik deze soep maakte gebruikte ik een rode curry die ik nog niet eerder heb gebruikt. Van bij het openen van het potje kwam mij al een heel pikante geur tegemoet. Toch was ik echter zo stom om niet eerst met iets minder rode curry te beginnen dan voorzien in het recept, om te testen wat dit ging geven. Nee, heel enthousiast nam ik zoals de vorige keren 2 eetlepels. Resultaat : een meer dan pittig soepje, dat met de dag pittiger leek te worden.
Moraal van het verhaal : zorg dat je weet hoe pittig je rode curry pasta is of begin met minder rode curry pasta dan aangegeven in het recept en voeg later eventueel nog wat toe.
Als je hier op let, dan krijg je een heerlijke soep. Een soep waar je van zou blijven eten.
Ik heb mij gebaseerd op een recept uit “Soep” van Janneke Philippi. De garnalen in haar recept heb ik weggelaten, de wortelen in mijn recept zijn een eigen toevoeging.
BEREIDING (voor iets minder dan 1 liter soep) :
Snij 2 dikke wortelen in blokjes. Snij ook 2 à 3 sjalotten (afhankelijk van de grootte) in stukken.
Verwarm 4 eetlepels rijstolie in een pot. Bak hierin de sjalot op een niet te hoog vuur gedurende enkele minuten.
Voeg er dan 1 à 2 eetlepels (weet je nog …) rode curry pasta aan toe. Meng goed en laat gedurende 1 à 2 minuten bakken.
Tenslotte voeg je ook de wortelblokjes toe en laat je nog even bakken.
Giet hier 400 ml kokosmelk en 400 ml visbouillon bij, kruid met een snuifje zout en breng aan de kook.
Zet het vuur dan iets zachter en laat een 15 minuten pruttelen, tot de wortelen gaar zijn.
Mix de soep.
Zet ze terug op het vuur en voeg 150 gr ontdooide diepvrieserwtjes toe. Laat deze een 5 minuten meekoken.
Ondertussen kan je 100 gr soba noedels klaarmaken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de soep met de noedels en wat peterselie of koriander (naar smaak).
Wat heb je nodig :
- 2 dikke wortelen
- 2 à 3 sjalotten
- 4 eetlepels rijstolie
- 1 à 2 eetlepels rode curry pasta
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml visbouillon
- zout
- 150 gr diepvrieserwtjes
- 100 gr soba noedels
- peterselie of koriander
SMAKELIJK !
En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !