soep van geroosterde paprika en ras-el-hanout

Regelmatig verschijnt er wel eens een artikel dat er redelijk wat voedsel wordt verspild. Dat zijn dan meestal nogal hallucinante cijfers en dan denk ik telkens weer “hoe is dat nu toch mogelijk”.

Maar eerlijk ? Ik moet mezelf die vraag ook stellen. Ik doe echt mijn best om het te vermijden maar hier verdwijnen er toch ook al eens groenten richting de compostbak. Ik sta dan telkens wat te vloeken op mezelf als ik weer eens iets vind in de groentelade dat zijn beste tijd al lang gehad heeft.

Ik maak nochtans telkens een weekmenu op om voedselverspilling te vermijden maar hoe gaat dat soms … Na een hectische dag geen zin om recept X te maken wegens net iets te moeilijk / lang / …, geen zin in het recept dat op een bepaalde dag op het menu staat, of zelfs gewoon geen zin om te koken op een vrijdag waardoor de frituur lonkt.

Vandaag deed ik weer een “ontdekking” ! Ik had een dagje vakantie en ik was vanmorgen aan het kijken de koelkast wat ik zou kunnen klaarmaken voor de lunch. Ik zag dat er nog 4 rode puntpaprika’s lagen, die ik al een dikke week geleden had gekocht. Het ergste was nog dat ik me zelfs niet kon herinneren voor welk gerecht !

Ze waren nog niet slecht maar ook niet meer echt top. Ik besloot dus om soep te maken voor de lunch. Tenslotte is het echt wel weer voor een lekker soepje.

BEREIDING (voor 1 ltr soep) :

Snij 4 rode puntpaprika’s midden door en verwijder de zaadlijsten. Snij ook 2 à 3 sjalotten in grove stukken.

Verdeel dit over een ovenschotel.

Leg er ook 4 teentjes knoflook bij. Deze mogen er in zijn geheel, ongepeld, bij.

Verdeel een scheutje olijfolie over de groenten en 1,5 eetlepel ras-el-hanout.

Meng alles even door elkaar.

Zet de schotel een 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °, tot de puntpaprika zacht is.

Zet ondertussen al 1 liter groentenbouillon op het vuur en breng zachtjes aan de kook.

Doe er de puntpaprika en sjalotten bij. Knijp ook de teentjes knoflook uit en voeg toe. Kruid met zwarte peper en zout.

Mix de soep. Proef en voeg eventueel nog wat ras-el-hanout toe.

Wat heb je nodig :

  • 4 rode puntpaprika’s
  • olijfolie
  • 2 à 3 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepel ras-el-hanout
  • 1 ltr groentenbouillon
  • zwarte peper
  • zout

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.