pittige scampi met zure room, bieslook en krokant koekje

Op het werk hebben we een mooi pakket cadeau gekregen met daarin 2 flessen wijn, een fles cava, olijven en verschillende koekjes.  Bij die koekjes waren er oa met een lichte paprikasmaak.  Hartige koekjes dus …

Ik begon al direct te denken wat ik daarmee zou kunnen maken.  Ah ja, ze gewoon opeten zou te simpel zijn hé ;-).

Ik maakte er een heerlijk aperitiefhapje mee.  Snel klaar, super eenvoudig maar top van smaak ! De combinatie van de frisse zure room met de ietwat pittige scampi is gewoon mmmmmmmmmm ;-).  Dit is een hapje zoals een hapje hoort te zijn dus.

BEREIDING (voor 4 personen) :

Meng 4 goed volle eetlepels zure room met een klein handvol fijn gesneden bieslook.

Bak 4 scampi’s in een scheutje olijfolie met een mespunt gerookt paprikapoeder.

Neem per persoon 2 hartige koekjes.

Smeer een laagje zure room / bieslook tussen de koekjes.  Leg de scampi er op en werk af met een beetje bieslook.

Wat heb je nodig :

  • 4 eetlepels zure room
  • handvol bieslook
  • 4 scampi’s
  • olijfolie
  • mespunt gerookt paprikapoeder
  • 8 hartige koekjes

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.