salade van rode biet, wortel, appel en pistachenoten

Wat een zalig zomerweer is het dit weekend !

Deze ochtend hebben we zelfs buiten ontbeten.  Daar ons terras ’s morgens nog in de schaudw ligt kan dit enkel op echt heel warme dagen.  Maar dan genieten we er dubbel zoveel van natuurlijk.

Als dat ontbijt dan ook nog eens bestaat uit zalig lekkere pancakes met ahornsiroop, tja dan wordt het leed dat “laatste vakantiedag” heet toch ook al wat verzacht ;-).

En nu, terwijl ik dit schrijf, is de BBQ aan het opwarmen.  Ook iets dat zeker niet mag ontbreken op een zonnige zondag zoals deze.

Het laatste jaar probeer ik voor de bijgerechten bij een BBQ toch ook altijd net iets creatievere gerechten op tafel te zetten dan geraspte wortelen, sla, komkommer, hard gekookte eitjes en dergelijke.  Niets mis mee hé, maar zo eens iets anders smaakt toch eigenlijk veel beter bij een lekker stukje vlees op de BBQ.

Deze salade is hier één van de populairste bijgerechten.  Het leuke eraan is dat hij ook snel en eenvoudig klaar te maken is én heel goed smaakt.

Je kan deze salade niet alleen als bijgerecht bij de BBQ eten, maar ook gewoon zo op zich als lunch bijvoorbeeld.

Het recept komt uit Puur Eten van Pascale Naessens.  Zij gebruikt wel granaatappel, terwijl ik deze heb vervangen door groene appel.  Ik geef het maar mee, dan kan je eventueel wat variëren als je het zelf maakt.

BEREIDING (voor 2 personen als bijgerecht – voor 1 persoon als lunch) :

Schil 2 à 3 wortelen, 1 niet te kleine rode biet en 1 groene appel en rasp ze grof.

Meng dit alles onder elkaar en giet er een scheut olijfolie en een beetje balsamicoazijn bij.

Kruid met zwarte peper en fleur de sel en meng nog even goed door elkaar.

Strooi er een goed handvol pistachenoten over.

Wat heb je nodig :

  • 2 à 3 wortelen
  • 1 rode biet (niet te klein)
  • 1 groene appel
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • handvol pistachenoten

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.