roodbaarsfilet met spinazie, geraspte kokos en kurkuma

spinazie-met-kokoks-roodbaarsfilet-en-kurkuma

De tijd vliegt …

Ik ben ondertussen al terug 4 weken aan het werk.  Gewoon niet te geloven hoe snel die weken al voorbij gegaan zijn.  En gewoon niet te geloven dat ik mijn blog, én jullie, al even lang heb verwaarloosd ! Het is een regelrechte schande, ik zou mezelf eigenlijk wat kletsen moeten geven hiervoor !

Maar ik ga dat toch maar niet doen, als ’t voor jullie eender is … ’t Is maar, stel dat ik mezelf pijn doe en niet meer kan koken, wat dan 😉 ?

Ik ga gewoon bekennen dat het verwaarlozen komt door het feit dat ik terug heb moeten wennen aan het werkende leven.  Niet dat ik die maanden thuis niets deed, maar het tempo thuis lag toch een pak lager dan op een klantendienst, waar je, laat ons eerlijk wezen, bij momenten toch een klein beetje opgejaagd wild bent.  Ik ben de afgelopen weken dan ook écht moe geweest en uitgeput thuis gekomen na 8 uren van concentratie, opleiding en racen tegen de tijd om mijn werk rond te krijgen.  Nu begint het beter te gaan, ik raak meer vertrouwd met de jobinhoud en er begint een zekere routine te ontstaan in mijn taken waardoor ze ook sneller worden afgewerkt.  Maar het belangrijkste van alles, ik krijg terug zin om er na mijn werk nog in te vliegen voor mijn blog.  Niet dat ik geen moeite deed de afgelopen weken op het vlak van koken hoor.  Integendeel zelfs, ik heb veel nieuwe, lekkere recepten getest.  Want ja, koken blijft toch een groot stuk ontspanning voor mij.  Ik koos wel voor gerechten die snel klaar waren, die weinig werk vroegen.

Gerechten zoals dit, uit Puur Eten van Pascale Naessens.  Super lekker, bijna geen voorbereidend werk aan en ongelooflijk snel klaar.  Ideaal dus als je vermoeid thuiskomt na een werkdag.  In het originele recept worden er doradefilets gebruikt maar die waren niet voorhanden.  Ik koos dus voor roodbaarsfilets, wat zeker geen slechte keuze bleek te zijn.

spinazie

BEREIDING (voor 2 pers) :

Wrijf 2 roodbaarsfilets in met olijfolie en kruid met een beetje zout en flink wat peper.  Leg ze in een ovenschotel en zet ze ongeveer 10 à 15 minuten (een beetje afhankelijk van de dikte) in een voorverwarmde oven van 180 °.
Giet ondertussen een flinke scheut olijfolie in een wok  en doe er 450 gr goed uitgelekte verse spinazie bij.  Roerbak deze op een niet te hoog vuur tot hij geslonken is.
Doe er 5 flink bol staande eetlepels geraspte kokos bij en een afgestreken eetlepel kurkuma.  Meng alles goed door elkaar en kruid nog wat bij met peper.
Roerbak tot alles redelijk droog is en pers er het sap van een halve limoen bij.
Maak ook apart nog een sausje met 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels balsamicoazijn en het sap van een halve limoen.  Snij 1 pijpajuintje in fijne ringen en giet er de saus bij.  Kruid nog met een beetje zwarte peper.  Dit sausje giet je over de vis.
Wat heb je nodig :
  • 2 roodbaarsfilets
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 450 gr verse spinazie
  • 5 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel kurkuma
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 pijpajuintje
  • zwarte peper

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.