Dan krijg ik een mooi compliment over mijn blog, duurt het weken vooraleer ik het doorheb ! Op 1 mei bestond mijn blog 10 jaar en ik had dit vermeld in het recept voor lemon curd cheesecake.
Op de mail die ik doorstuurde om te melden dat er een nieuw recept online was kreeg ik de volgende toffe reactie van Veerle, een blijkbaar toch wel trouwe fan :
Hey Peggy, Ik ben helemaal niet iemand die reacties geeft op blogs maar het 10 jarig bestaan van je blog is het perfecte moment om je eens te complimenteren met je prestaties! Het is helemaal niet zo evident wat je doet. Er kruipt wellicht veel tijd in maar zowel je recepten als je foto’s zijn prachtig uitgewerkt. Ik heb al een heleboel leuke recepten ontdekt en uitgeprobeerd. Je mag bijzonder trots zijn op jezelf! Vier nog goed!
Jaaaaa, het heeft tot nu, bijna 3 maanden later, geduurd om dit te zien en te lezen ! Het ergste is nog dat ik als excuus zelfs niet kan zeggen dat deze verloren is gegaan in de vele reacties die ik krijg. Ik had het gewoon stomweg niet gezien.
Dus Veerle, beter laat dan nooit, als je dit leest, dikke merci voor de mooie woorden, ik ben er zeer blij mee ! En sorry voor de late reactie.
Maar goed, over naar een nieuw recept nu. Ik had een bloemkool gekocht begin deze week, omdat ik er zin in had maar nog zonder enig idee wat ik er mee ging maken. Er staan nu wel al een aantal recepten met bloemkool op de blog (zoals deze geroosterde bloemkool met linzenburger en harissadressing, of deze bloemkoolsteak met pittige muntpaprika en ei) maar ik wilde eens een nieuw recept proberen. Op de website van Donna Hay (want in de 14 (!) kookboeken die ik heb van haar vond ik blijkbaar niets naar mijn zin) vond ik een recept dat me inspireerde tot dit gerecht.
Het was echt lekker comfort food, wat met dit toch wel ietwat herfstweer in de zomer, zeker meer dan gesmaakt heeft. Ik had er met ingemaakte citroen een eigen toets aan gegeven, en dat bleek een goede ingeving.
BEREIDING (voor 2 pers) :
Begin met het zeer fijn snijden van 2 ingemaakte citroenen.
Maak dan de pistache – munt crumble. Doe hiervoor 2 eetlepels pistache noten, de blaadjes van 4 takjes (Marokkaanse) munt, 1 eetlepel olijfolie en het grootste deel van de ingemaakte citroen (hou nog een goed gevulde koffielepel opzij) in een hakmolentje. Mix met korte pulsen tot je een crumble hebt waar zeker nog stukjes in mogen zitten.
Snij dan 1 kleine ajuin zeer fijn.
Snij ook de roosjes van 1 bloemkool in kleine stukjes.
Begin dan met de ajuin te bakken in een mengeling van roomboter en olijfolie, op een niet te hoog vuur. Doe hier een mespunt gerookt paprikapoeder, een koffielepel grof zeezout en vers gemalen zwarte peper bij. Men goed en laat al roerend bakken gedurende een 5 minuten, tot de ajuin lichtjes kleurt. Voeg op het einde de opzij gehouden koffielepel fijn gesneden ingemaakte citroen toe en laat een half minuutje meebakken.
Voeg hier 175 gr Griekse pasta aan toe en 1/2 liter groentebouillon. Meng goed, dek de pan af en laat dan gedurende 1 minuut minder dan vermeld op de verpakking koken. Zet het vuur niet te hoog en controleer tussendoor even of er nog genoeg vocht is. Voeg indien nodig wat groentebouillon toe.
Ondertussen bak je in een andere pan (anti aanbak) de bloemkoolstukjes in een mengeling van olijfolie en roomboter. Kruid met grof zeezout en zwarte peper. Voeg er ook 2 geperste teentjes knoflook aan toe en meng goed. Laat onder regelmatig roeren bakken tot de bloemkool lichtjes kleurt.
Na de nodige kooktijd voor de Griekse pasta, neem je het deksel van de pan. Voeg 100 ml volle room toe en 120 gr geraspte parmezaan. Meng alles goed door elkaar.
Serveer met wat tuinkers en de pistache – munt crumble.
Wat heb je nodig :
- 2 ingemaakte citroenen
- 2 eetlepels pistache noten
- blaadjes van 4 takjes (Marokkaanse) munt
- olijfolie
- roomboter
- 1 kleine ajuin
- 1 bloemkool
- mespunt gerookt paprikapoeder
- grof zeezout
- zwarte peper
- 175 gr Griekse pasta
- 1/2 liter groentebouillon
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml volle room
- 120 gr geraspte parmezaan
- tuinkers
SMAKELIJK !
En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !