Toen ik Donna Hay “ontdekte” op Njam was ik direct weg van haar stijl. “Fast, Fresh & Simple”, haar programma én haar motto, het sprak mij direct aan. Ze maakt de heerlijkste gerechten waarvoor je geen uren in de keuken moet staan. En ook al vind ik het leuk om er eens echt voor te gaan met een iets uitgebreider, ingewikkelder recept, toch zeg ik nooit nee tegen snelle, gemakkelijke én lekkere gerechten.
Zo’n anderhalf jaar nadat ik haar leerde kennen, zijn haar boeken dan ook goed vertegenwoordigd in mijn kookboekenkast. Stuk voor stuk zijn het prachtige boeken, met fotografie die doet watertanden.
Dit recept is een typisch voorbeeld van haar keuken. Het is snel klaar, super simpel om te maken én zeer lekker.
BEREIDING (voor 2 pers) :
Snij 4 teentjes knoflook in dunne plakjes, 2 kleine gedroogde chilipepertjes zeer fijn (en verwijder zeker ook de zaadjes) en een stukje citroenschil in zeer fijne reepjes (hiervan heb je ongeveer 1 eetlepel nodig).
Maak eventueel ook al zo’n 20 scampi’s schoon.
Kook 250 gr volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ondertussen smelt je 50 gr roomboter samen met 1 eetlepel olijfolie in een anti aanbak pan op een matig hoog vuur.
Wanneer de boter gesmolten is voeg je de knoflook, chilipeper en citroenschil toe. Bak dit gedurende een 2-tal minuten.
Voeg dan de scampi’s toe en bak gedurende een 3 à 4 minuten (draai ze tussendoor zeker even om).
Doe hier de pasta bij, sap van 1/2 citroen en een handvol fijn gesneden peterselie.
Meng alles goed door elkaar en laat nog even bakken.
Doe er tenslotte een dik handvol rucola bij.
Wat heb je dus nodig :
- 4 teentjes knoflook
- 2 kleine gedroogde chilipepertjes
- 1/2 citroen (schil en sap)
- 20 scampi’s
- 250 gr volkoren spaghetti
- 50 gr roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- handvol peterselie
- handvol rucola
SMAKELIJK 🙂 !