pittige komkommer – radijssoep

En toen was hij daar opeens, afgelopen week, de dag waarvan ik diep vanbinnen wist dat hij ooit ging komen …

De dag waarbij ik zonder pardon met mijn neus op de feiten werd gedrukt …

De dag dat een nieuwe, jongere collega zei “oh, jij bent van dezelfde leeftijd als mijn moeder” !!!!!

Helemaal in shock was ik.  Ik, de moeder van iemand van 23 !? Nee, dat kan niet, ik ben zelf nog maar net 23 geweest ! Niet ?

Maar helaas, het zou wel kunnen.  Ik moet het onder ogen zien, ik zou de moeder kunnen zien van een prille twintiger …

Gelukkig is het niet zo en kan ik mezelf nog wijsmaken dat ik nog een jong, dartel veulen ben (behalve dan op ochtenden na korte nachten 😉 ).

En gelukkig was er een heerlijk soepje om me te troosten na het horen van de harde waarheid ;-).

Dit pittige komkommer – radijssoepje, op smaak gebracht met wasabi, is echt heerlijk.  Het begint met een zachte smaak in je mond maar dan, na luttele seconden, komt het … Een pittige nasmaak die je smaakpapillen volop doet ontwaken en tintelen.

De zacht smakende komkommer combineert zeer goed met de pittige radijsjes en de wasabi maakt het af.

Probeer het maar eens, je zal het je niet beklagen.

BEREIDING (voor 1 ltr soep) :

Snij 2 sjalotjes en 1 prei grof.  Maak 8 radijzen schoon en snij 2 komkommers in stukken, waarbij je de zaadlijsten verwijderd.

Bak de sjalotjes kort in wat roomboter en voeg de prei toe.  Laat dit samen kort bakken.

Voeg de radijzen en de komkommers toe, en 1 liter groentenbouillon.

Laat dit zo’n 15 minuten koken.

Voeg 1 eetlepel wasabi toe en mix de soep.

Wat heb je nodig :

  • 2 sjalotjes
  • 1 prei
  • 8 radijzen
  • 2 komkommers
  • roomboter
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 eetlepel wasabi.

SMAKELIJK 🙂 !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.