panna cotta van rode biet met pure chocolade en pistachenoten

panna-cotta-rode-biet

Omdat de spam rond mijn oren vloog bij het oorspronkelijke bericht heb ik dat verwijderd en post ik het recept nu, bijna 3 jaar later, opnieuw. Dus voor wie verder leest, nee, er is geen nieuwe blog nu ;-).

Yes ! Yes ! Yes !

Mijn nieuwe blog is volledig klaar … en ik heb wat grijze haren extra gekregen ;-).  Het was niet zo evident om de blog te krijgen zoals ik hem wou maar het is gelukt.  Eigenlijk ben ik gewoon super fier op mezelf.  Nee, dat is inderdaad niet bescheiden, maar ’t is zo en ik vind dat ik dat dan mag zeggen.

Ik heb zwaar mijn grenzen verlegd op computer technisch gebied.  Er waren momenten van pure wanhoop, momenten dat de computer bijna uit het raam vloog.  Gelukkig waren er ook momenten van vreugde, toen de blog die ik in gedachten had zachtjes aan tevoorschijn kwam.

Dit is dus mijn eerste “echte” bericht op mijn nieuwe blog.  Hiermee bedoel ik dat alle overige berichten zijn overgezet van de oude blog.  Ik ben hierbij nogal selectief te werk gegaan, maw ik heb grote schoonmaak gehouden in de berichten.  Want, man man man, er waren er bij waarbij ik rood werd van schaamte.  Langs de andere kant was het wel leuk om de afgelopen weken te zien welke evolutie ik op het gebied van koken heb gemaakt.  Ik ben zo anders beginnen koken, ik heb zoveel nieuwe ingrediënten leren kennen, het is gewoon super !

Om dit alles te vieren vliegen we er in met een lekker dessert ! Een eigen creatie dan nog wel (zei ze fier).

Ik koos nog eens voor één van mijn favoriete desserts, panna cotta.  Ik gaf er een twist aan door er rode biet bij te gebruiken.  Dit resulteerde in een schitterende kleur, vooral in combinatie met het zwart van goede pure chocolade en het groen van pistache noten.  Was het lekker ? Jaahaa, zéér lekker :-).  Echt waar, als ik jou was, ik zou niet aarzelen om dit ook eens klaar te maken !

vanille-rode-biet

BEREIDING (voor 4 potjes) :

Rasp een 200 gr rauwe rode biet zeer fijn.

Voeg dit toe aan 1/2 ltr volle room.

Doe er ook de zaadjes van 1 vanillestokje en het vanillestokje zelf bij, samen met 2 eetlepels cacaopoeder.

Breng dit aan de kook.

Van zodra het kookt, zet je het vuur af en laat je het mengsel 15 minuten trekken.

Ondertussen laat je 3 gelatine blaadjes weken in koud water.

Haal dan het vanillestokje uit het room / rode biet mengsel en mix het.  Giet het nog even door een zeef, zodat je zeker een glad mengsel bekomt.

Warm het mengsel terug lichtjes op en voeg er de uitgeknepen gelatine blaadjes aan toe.

Verdeel over 4 potjes en laat deze gedurende minimum 4 uren afkoelen in de koelkast.

Hak een dik handvol pistachenoten (gepeld natuurlijk !) en 75 gr pure chocolade (minimum 70 % cacao) grof.

Verdeel dit over de panna cotta bij het serveren.

Wat heb je nodig :

  • 200 gr rauwe rode biet
  • 1/2 ltr volle room
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 gelatine blaadjes
  • handvol pistache noten
  • 75 gr pure chocolade

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.