Vandaag kreeg ik van Facebook een herinnering te zien, van 2 jaar geleden. Het ging om een super toffe herinnering zelfs. Want 2 jaar geleden heb ik één van mijn grote (kook)idolen kunnen ontmoeten … Donna Hay ! Ik ben al een aantal jaren een grote fan en haar ontmoeten was dan ook fantastisch. Ze bleek dan ook nog eens een super toffe madam te zijn, waar ik een korte maar leuke babbel mee heb gedaan. Het was zo’n moment om nog lang te koesteren …
Buiten Donna Hay zijn er nog een aantal mensen waar ik veel bewondering voor heb, voor wat ze doen op het vlak van koken. Claudia Damen, van de prachtige blog Food from ClaudNine, is zo iemand. Ik bewonder haar niet alleen voor haar kookkunsten en recepten, maar ook voor haar prachtige fotografie. Ze laat je écht goesting krijgen in haar gerechten.
Afgelopen weekend wist ik, ik wil pasta eten maar ik wilde eens een nieuw recept testen. Ik ging dus op zoek op Claudia haar blog en natuurlijk vond ik een recept dat mij aansprak. Ik heb er wel mijn eigen draai aan gegeven door het gehakt te vervangen door veggie gehakt (ik wilde dat al lang eens testen), door portobello champignons toe te voegen voor extra groenten en door gerookt paprikapoeder te gebruiken voor extra pit. Het resultaat was een zalig lekkere pasta, echt zo eentje waar je van zou kunnen blijven eten.
Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor veggie gehakt, het mag ook gehakt van vlees zijn. Ik was gewoon nieuwsgierig hoe dat zou zijn. Ik moet zeggen, als je dat niet weet, dan denk je dat er écht gehakt in verwerkt zit. Dit ziet er immers uit als rul gebakken gehakt en verwerkt in een saus is dat niet te zien dat het om veggie gehakt gaat.
BEREIDING (voor 2 personen) :
Snij 4 portobello champignons in kleine stukjes. Snij ook 1 kleine ajuin en 3 teentjes knoflook fijn.
Bak de ajuin en knoflook in een mengeling van roomboter en olijfolie gedurende een 5-tal minuutjes. Kruid met 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder en meng goed.
Doe 200 gr veggie gehakt (van bv De Vegetarische Slager) en de stukjes portobello bij in de pan. Kruid met peper en zout en bak dit gedurende een 7 à 8 minuten op een redelijk hoog vuur, terwijl je bijna constant roert. Wanneer je hier gehakt van vlees gebruikt, bak dit dan rul.
Voeg er 690 gr passata bij (dit is 1 fles, neem de passata natuur) en 2 eetlepels gedroogde oregano.
Meng alles even goed door elkaar en laat de saus dan gedurende 30 minuten pruttelen op een niet te hoog vuur, met het deksel op de pan.
Kook ondertussen 250 gr pasta gedurende 2 minuten minder dan aangegeven op de verpakking (de pasta gaart nog verder in de oven, in de saus). Ik nam pasta van het type ditali, een pasta in de vorm van korte buisjes. Je hoeft niet dezelfde te nemen maar neem wel best een buisvormige pasta, deze neemt de saus goed op.
Meng ook 75 gr geraspte cheddar met 75 gr geraspte mozzarella en 50 gr geraspte parmezaan door elkaar.
Wanneer de saus klaar is voeg je een scheutje room toe en de gekookte pasta. Meng goed door elkaar, verdeel over 2 ovenschoteltjes (of 1 grote) en werk af met de 3-kazenmengeling.
Zet dit in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 15 minuten. Zet dan de oven op grill, verhoog de temperatuur naar 210 ° en laat nog 4 minuten grillen.
Wat heb je nodig :
- 4 portobello champignons
- 1 kleine ajuin
- 3 teentjes knoflook
- roomboter
- olijfolie
- 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 200 gr (veggie) gehakt
- 690 gr passata (1 fles)
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 250 gr pasta (bv ditali, of andere buisvormige pasta)
- 75 gr geraspte cheddar
- 75 gr geraspte mozzarella
- 50 gr geraspte parmezaan
SMAKELIJK !
Tag me gerust op Instagram / Facebook als je dit recept test, je doet me daar zeker en vast veel plezier mee !
Wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !