Het seizoen van de prinsessenboontjes loopt helaas weer op zijn einde. Ja, ik weet het, ze zijn op zich wel het ganse jaar door verkrijgbaar maar ik vind die uit Kenia een pak minder lekker dan degene die tijdens het echte seizoen te verkrijgen zijn.
Tijdens die maanden profiteer ik er dan ook optimaal van om zoveel mogelijk recepten met prinsessenboontjes uit te proberen, want buiten het seizoen koop ik ze niet.
Voor dit gerecht haalde ik inspiratie uit het nieuwste boek van Pascale Naessens. Alhoewel mijn uiteindelijke gerecht nog weinig ingrediënten van haar recept bevat. Misschien moet ik eerder zeggen dat ik een basis ideetje opdeed uit het boek en zo mijn gerecht verder uitwerkte. Haar gerecht zijn gehaktballetjes met een saus van rode currypasta en kokosmelk met spinazie en tomaten. Ik maakte daar mini burgers van, van kippengehakt, met prinsessenboontjes en erwtjes, met een saus van groene currypasta (kwestie van in ’t groen te blijven) en kokosmelk. Mag ik dan toch zeggen dat dit eigenlijk een klein beetje mijn eigen recept is 😉 ?
Het was in ieder geval heerlijk, lekker pittig maar niet té, en zo net romig genoeg. Ik had 500 gr kippengehakt voorzien voor de mini burgers, met het idee om nog een restje te hebben. Helaas was er geen restje, we hebben alles netjes tot de laatste mini burger, tot het laatste prinsessenboontje opgegeten !
Dus, als je net als ik een liefhebber bent van prinsessenboontjes, maak dan gauw dit gerecht nog eens voor het te laat is en de écht lekkere niet meer te krijgen zijn.
BEREIDING (voor 2 personen) :
Maak de prinsessenboontjes schoon. Ik had na het schoonmaken een 375 gr over. Maar eerlijk, ik weeg dat normaal gezien niet af, ik vul een zakje op het zicht in de supermarkt. Stoom of kook deze net beetgaar.
Laat 125 gr diepvrieserwtjes ontdooien in kokend water.
Snij 4 pijpajuintjes in schijfjes en 3 knoflookteentjes fijn.
Meng 500 gr kippengehakt goed met 2 eetlepels sojasaus, een 6 cm vers geraspte gember, 2 koffielepels citroengraspasta, een snuifje kippenkruiden en zwarte peper. Maak er 10 mini burgers van. Dat kan je het gemakkelijkste doen door er eerst balletjes van te rollen en deze dan wat platter te duwen in de pan.
Laat 2 eetlepels ghee smelten in een diepe pan. Als je nu geen ghee in huis hebt, mag dit ook in olijfolie met een beetje boter.
Bak de mini burgers tot ze mooi kleuren.
Doe er dan de pijpajuintjes en de knoflook bij en laat nog even kort bakken.
Meng ondertussen 300 ml kokosmelk met 2 eetlepels groene currypasta. Giet dit bij de burgers , laat lichtjes inkoken en doe er dan de prinsessenboontjes en de erwtjes bij.
Meng alles voorzichtig onder elkaar, zet het vuur laag en laat alles even (terug) warm worden.
Werk af met 1 in schuine reepjes gesneden pijpajuintje en wat fijn gesneden bladpeterselie.
Wat heb je nodig :
- ongeveer 375 gr prinsessenboontjes (na het schoonmaken)
- 125 gr diepvrieserwtjes
- 5 pijpajuintjes
- 3 knoflookteentjes
- 500 gr kippengehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 6 cm verse gember
- 2 koffielepels citroengraspasta
- snuifje kippenkruiden
- zwarte peper
- 2 eetlepels ghee
- 300 ml kokosmelk
- 2 eetlepels groene currypasta
- bladpeterselie
SMAKELIJK !
En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !