Pizza, ik ben er verzot op ! In een ver verleden kocht ik wel eens kant-en-klare pizza’s (ja, ja, ik weet het !) maar eens je zelf pizza hebt gemaakt krijg je die niet kant-en-klare toestanden niet meer binnen. Het is nu wel zo dat ik mij nog altijd eens moet wagen aan zelf pizzadeeg maken, voorlopig koop ik nog pizzadeeg. De reden hiervoor is voornamelijk dat deeg en ik geen goede vrienden blijken. Elke poging die er al geweest is om dit zelf te maken loopt af met een gevecht, een veldslag tot zelfs ware oorlogen ! Ik ben daar gewoon niet handig in, zelf deeg maken.
Deze pizza is dus ook met kant-en-klaar pizzadeeg, zoals jullie wel al zullen begrepen hebben. Dit is natuurlijk één van de redenen dat deze pizza zeer snel klaar is. Verder oeten er geen groenten gesneden worden, enkel een paar reepjes spek, er moet geen saus gemaakt worden, … Ideaal dus op een weinig-tijd-of-zin-om-te-koken-dag. Oh ja, maar vergeet niet op voorhand de erwtjes en tuinbonen te ontdooien !
Dat deze pizza zeer snel klaar is, wil natuurlijk niet zeggen dat hij niet lekker zou zijn. Integendeel, het is één van mijn favoriete pizza’s. De smaak van het spek is super bij de erwtjes en de tuinbonen, de ricota geeft een frisse toets. Dus … bedankt Libelle Lekker voor het recept !
BEREIDING (voor 2 pers) :
Laat 150 gr erwtjes en 200 gr tuinbonen (beide diepvries) ontdooien.
Wanneer je aan de pizza begint, snij je 8 sneetjes ontbijtspek in kleinere stukjes.
Snij ook 1 kleine witte ajuin en 3 teentjes knoflook zeer fijn. Meng deze onder 150 gr ricotta en kruid met een snuifje fleur de sel, peper en het sap van 1/2 citroen.
Rol het pizzadeeg uit (ik gebruikte deeg voor een maxi pizza, voor 2 personen).
Smeer het ricottamengsel over het pizzadeeg. Leg er de erwtjes, tuinbonen en stukjes spek op.
Scheur een 200 gr mozzarella in stukjes en verdeel deze over de pizza.
Strooi nog een beetje gerookt paprikapoeder ook over de pizza maar overdrijf hier niet mee of het wordt te pittig (max 1/2 koffielepel).
Zet de pizza dan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de oven.
Wanneer de pizza klaar is, strooi je er nog wat verse basilicum over.
Wat heb je dus nodig :
- 150 erwtjes (diepvries)
- 200 gr tuinbonen (diepvries)
- 8 sneetjes ontbijtspek
- 1 kleine witte ajuin
- 3 teentjes knoflook
- 150 gr ricotta
- snuifje fleur de sel
- peper
- sap van 1/2 citroen
- pizzadeeg (maxi, rechthoekig, voor 2 personen)
- 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
- verse basilicum
SMAKELIJK 🙂 !