koude komkommer – dille – munt soep

Wegsmelten, dat is wat ik lijk te doen. Het is gewoon te veel, die verschroeiende hitte, die je na 2 minuten buiten doet zweten alsof je net een marathon, door de woestijn, hebt gelopen. Ok, ik overdrijf een beetje maar toch …

En het ergste is dan nog dat het de komende dagen nog heter gaat worden !

Tijd voor soep dus ! Koude soep wel te verstaan ! Dit smaakt immers enorm verfrissend op hete dagen.

Het feit dat je er bijna geen werk aan hebt is ook nog een groot pluspunt. Ik persoonlijk zit nu liever een half uurtje met mijn voetjes in een koud bad dan een half uur te staan koken ;-).

BEREIDING (voor ongeveer 1/2 ltr soep) :

Snij 2 komkommers in dunne schijfjes.

Doe ze in een blender, samen met 1 in schijfjes gesneden teentje knoflook, 3 takjes dille, een handvol (Marokkaanse) munt, 125 gr Griekse yoghurt en 300 ml kippenbouillon.

Mix dit een paar minuten en kruid met zwarte peper en een snuifje fleur de sel.

Giet de soep over in een pot en laat volledig afkoelen in de koelkast.

Wat heb je nodig :

  • 2 komkommers
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes dille
  • handvol (Marokkaanse) munt
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 300 ml kippenbouillon
  • zwarte peper
  • fleur de sel

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.