Er staan een paar verdwaalde paardenbloemen in ons tuintje. Voor de meeste mensen is dit onkruid maar ik vind dat gewoon leuke, vrolijke bloemen. Ik heb er ooit zelfs een hele fotoreportage over gemaakt ;-). Kijk hier maar even …
Nu had ik gelezen dat paardenbloemen eetbaar zijn én zelfs gezond. De bladeren kan je als een soort sla eten, en ook de bloemen zelf zijn eetbaar.
Ik koos er voor om de bloemen te verwerken in een dessert. Tja, desserts gaan toch nog altijd voor op slaatjes 😉 …
Paardenbloem gaat blijkbaar goed samen met honing dus ik besloot een honing panna cotta te maken, met de bloemblaadjes als decoratie.
Natuurlijk heb ik die blaadjes ook even apart geproefd, om toch op zijn minst te weten hoe die smaken. Eerlijk ? Smaakbommen zijn dat niet, ze zijn lichtjes zoet. Nu, in combinatie met de panna cotta was het wel lekker. En natuurlijk zijn ze zeer decoratief, ze vrolijken de boel op :-).
BEREIDING (voor 4 potjes) :
Breng 500 ml volle room aan de kook.
Zet het vuur dan iets lager en voeg 1 koffielepel vanillepasta en 1,5 à 2 eetlepels honing toe. Als je kan, neem dan echt goede honing van een imker en geen honing uit de supermarkt. Geloof me, dat geeft een immens verschil in smaak !
Meng alles goed door elkaar, zorg dat de honing goed is opgelost.
Laat ondertussen 3 gelatineblaadjes zacht worden in koud water.
Roer deze onder de panna cotta.
Laat het mengsel even afkoelen in de pot, roer er regelmatig door (dit voorkomt een vel op de panna cotta).
Van zodra de panna cotta licht is afgekoeld verdeel je hem over 4 potjes.
Laat nog een half uurtje verder afkoelen op kamertemperatuur en zet de potjes dan in de koelkast om op te stijven.
Pluk de bloemblaadjes van 2 paardenbloemen. Zorg er voor dat je bloemen hebt die niet langs een drukke weg stonden of langs een hondenwandelroute, als je begrijpt wat ik bedoel 😉 …. Was ze even kort onder een fijne straal koud water.
Decoreer de potjes met de blaadjes bij het serveren.
Wat heb je nodig :
- 500 ml volle room
- 1 koffielepel vanillepasta
- 1,5 à 2 eetlepels honing (afhankelijk van hoe zoet je het wil)
- 3 gelatineblaadjes
- 2 paardenbloemen
SMAKELIJK !
En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !