Afgelopen donderdag deelde ik met jullie het recept voor lekkere panna cotta met witte chocolade en bloedsinaasappel, een recept om mijn verjaardag te vieren. Op dat moment was die panna cotta echter al lang op. Ik had hem immers al 2 weken geleden gemaakt.
Omdat mijn schoonouders op verjaardagsbezoek kwamen vrijdag besloot ik om opnieuw panna cotta te maken. Ja, ik kan het niet helpen, het is mijn favorietje ! Je kan er zo veel kanten mee uit qua smaak en het is zo eenvoudig en snel klaar. Handig als je eerst nog een dagje Antwerpen hebt gepland ;-).
Ik besloot om deze keer voor een combinatie van hazelnoot en amaretto te gaan. Bij Dille & Kamille heb ik hazelnoot pasta gekocht, die ik hierbij heb gebruikt. Dit is dus niet hetzelfde als Nutella hazelnoot pasta ! Zet het dus maar op je nog-te-kopen-lijstje, hazelnootpasta van Dille & Kamille. In de meeste grote steden is er wel eentje te vinden.
BEREIDING (voor 6 potjes) :
Breng 500 ml volle room tot net aan de kook.
Voeg er 100 ml amaretto, 2 koffielepels vanille extract en 6 eetlepels hazelnootpasta aan toe. Roer goed tot alles goed vermengd is.
Week ondertussen 3 gelatineblaadjes in koud water.
Voeg deze toe aan het roommengsel en roer goed tot de blaadjes zijn opgelost.
Laat het mengsel een kwartiertje afkoelen op kamertemperatuur. Roer regelmatig even om, zodat er geen vel ontstaat op het mengsel.
Verdeel dan over 6 potjes en laat een 4-tal uurtjes opstijven in de koelkast.
Ondertussen grill je 2 handenvol hazelnoten tot ze lichtjes kleuren. Laat ze afkoelen en verwijder de losgekomen velletjes. Hak ze grof.
Verdeel de hazelnoten over de panna cotta bij het serveren.
Wat heb je nodig :
- 500 ml volle room
- 100 ml amaretto
- 2 koffielepels vanille extract
- 6 eetlepels hazelnootpasta
- 3 gelatine blaadjes
- 2 handenvol hazelnoten
SMAKELIJK !
En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !
Je recepten lijken me echt interessant. Ik zou graag meer zien van jou??
Dank je wel 🙂