Ik ben fan van Pascale Naessens.
Ik ben fan van Jeroen Meus.
Ja, dat kan, fan zijn van beide. Ik kook graag eens een gerecht uit één van de boeken van Pascale Naessens maar ik ga ook graag eens rondneuzen op de website van Dagelijkse Kost om inspiratie op te doen.
Ik zie ook niet goed in waarom dit niet zou kunnen. Ok, ze hebben een verschillende stijl van koken maar maakt dat koken en eten niet juist leuk, eens verschillende stijlen uitproberen ?
Pascale Naessens lag bij momenten zwaar onder vuur de laatste weken. Ook al ben ik geen rasechte “Pascalista” (zo noemen de échte die-hard fans zich, die volledig leven volgens haar principes), ik stoorde me toch wat aan de negatieve berichten. Ik bedoel maar, hoe kan het nu slecht zijn, een levensstijl promoten waarbij je veel groenten en fruit eet, waarbij je zo min mogelijk uit pakjes en zakjes gebruikt, waarbij je geen of zo min mogelijk bewerkte voeding eet, waarbij je ook mag zondigen omdat het anders niet leefbaar is ? Ik persoonlijk vind dat goed klinken. Bovendien kan je in haar geval al lang niet meer van een hype spreken, toch ? Haar boeken verkopen al jaren zeer goed, ze heeft er toch al een paar uitgebracht ondertussen (om het zacht uit te drukken). Dat is toch geen hype ? Heeft ze 100 % gelijk ? Ik weet dat niet, ik vind zo lang dat je niet echt volgens haar principes hebt geleefd, je je daar geen sluitend oordeel over kan vormen. Ik weet in ieder geval wel, dat ze geen onzin verkoopt zoals die 2 Nederlandse dames van één of andere populaire blog met duizenden volgers (!?) die beweerden dat een ei de menstruatie van een kip is !
Wat ik ook weet, is dat ze lekkere recepten heeft, dat haar kookboeken prachtig zijn, dat ze mij regelmatig inspiratie geeft. En dus ben en blijf ik fan. En zal je hier nog regelmatig een (geïnspireerd door) Pascale Naessens gerecht zien passeren.
Naast gerechten van Jeroen Meus, Yotam Ottolenghi, Donna Hay, en nog vele anderen !
Maar vandaag is het dus wel een Pascale Naessens gerecht, uit Mijn Pure Keuken 1 & 2. Een toppertje trouwens, vol smaak en zo lekker smeuïg door de gesmolten kaas. Normaal gezien wordt er ook een aubergine in het gerecht verwerkt maar aangezien die er in de plaatselijke supermarkt allemaal uitzagen alsof ze uit oorlogsgebied kwamen, werden deze nu achterwege gelaten. Je kan dit dus wel gerust toevoegen als je dit gerecht zelf maakt.
BEREIDING (voor 2 pers) :
Snij 1 grote, dikke wortel, 1 courgette, 1 stengel prei en 2 puntpaprika’s in blokjes.
Snij ook 1 rode ajuin en 3 teentjes knoflook zeer fijn.
Bak de ajuin en de knoflook in olijfolie met wat roomboter. Neem zeker een grote pan want alle groenten moeten er ook nog bij.
Voeg er 2 koffielepels kurkuma aan toe en kruid bij met zwarte peper. Meng goed en laat nog even bakken.
Doe er dan alle groenten bij, meng even goed, giet er een klein beetje water bij, zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur stoven tot de groenten gaar zijn.
Haal dan het deksel van de pan en laat nog een paar minuten op het vuur staan terwijl je regelmatig alles even omroert.
Verwarm ondertussen 2 borden.
Leg 2 sneetjes Gouda kaas op een bord, schep er een deel van de groenten over, leg er terug 2 sneetjes kaas op, een laagje groenten en eindig met 1 sneetje kaas. Door de warmte van het bord en de groenten zal de kaas smelten.
Werk af met balsamicosiroop, sesamzaadjes en grof gehakte walnoten.
Wat heb je nodig :
- 1 wortel
- 1 courgette
- 1 stengel prei
- 2 puntpaprika’s
- 1 rode ajuin
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- roomboter
- 2 koffielepels kurkuma
- zwarte peper
- 10 sneetjes Gouda kaas (gebruik fijne sneetjes die vlot smelten)
- balsamicosiroop
- sesamzaadjes
- walnoten
SMAKELIJK 🙂 !