Griekse pasta met spinazie (saus) en pittig gebakken zalm

Wat eten jullie graag met dit warme weer ? Ik persoonlijk geef de voorkeur aan een gerecht dat een combinatie is van koud en lauw / warm. Zoals deze Griekse pasta met spinazie (saus) en pittig gebakken zalm.

Het is een heerlijk gerechtje, gemakkelijk en snel klaar te maken. En is dat niet wat we zoeken bij 30° en meer ?

Zet dit dus maar op het menu voor de komende week want het warme weer blijft nog wel wat hangen.

BEREIDING (voor 2 personen) :

Kook 200 gr Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Ondertussen maak je de spinazie saus. Mix hiervoor een scheutje olijfolie samen met het sap van 1 limoen en 150 gr verse spinazie tot een gladde saus. Voeg eventueel indien nodig nog wat olijfolie toe. Kruid met vers gemalen zwarte peper en een snuifje grof zeezout.

Snij 200 gr verse spinazie fijn. Deze eet je rauw bij het gerecht.

Snij 1/2 ajuin fijn en pers 3 teentjes knoflook. Bak deze kort in een mengeling van olijfolie en roomboter. Voeg er de gekookte Griekse pasta aan toe en meng. Na een paar minuten voeg je tenslotte de spinazie saus toe en meng je deze goed onder de Griekse pasta.

Ondertussen bak je 2 zalmmoten in een mengeling van olijfolie en roomboter, waar je naar smaak 2 à 3 koffielepels Smokey Sally kruiden aan hebt toegevoegd. Dit is een heerlijke pittige kruidenmengeling, met een zalige geur van Mill & Mortar, een mengeling van zoete paprika, gerookte paprika, lookpoeder, koriander, venkel, oregano en cayenne peper. Zelf noemen ze dit een BBQ rub. Maar laat dat je niet weerhouden om het ook te gebruiken zonder BBQ ;-). Voor wie hen nog niet kent, zij hebben zeer lekkere kruiden, die dan ook nog eens in leuke, kleurrijke potjes zitten. Neem zeker een kijkje op de website !

De zalmmoten moeten zeker een lekker kruidenkorstje hebben, dus bak ze lang genoeg en zorg dat de pan warm genoeg is.

Wat heb je nodig :

  • 200 gr Griekse pasta
  • olijfolie
  • sap 1 limoen
  • 150 gr + 200 gr dus 350 gr verse spinazie
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • 1/2 ajuin
  • 3 teentjes knoflook
  • roomboter
  • 2 zalmmoten
  • 2 à 3 koffielepels Smokey Sally kruiden

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.