Soms kom je een recept tegen waarvan je gewoon weet “dat moet ik maken, dat ga ik zooo lekker vinden”. Toen ik begin december op de blog Food From ClaudNine een recept zag van Griekse pasta met kipgehaktballetjes en Boursin kruidenkaas was dat net hetgeen ik direct dacht.
Binnen de paar dagen stond het dan ook op het menu, in een lichtjes aangepaste versie met oa meer groenten. Het bleek effectief zo lekker te zijn, dat ik het sindsdien al een paar keer heb gemaakt, zelfs op kerstavond ! Tja, als er een groot pastaliefhebber komt eten, dan zet je pasta op het menu, kerst of niet !
Ben jij dus ook een pastaliefhebber, maak dit dan maar gauw klaar. Je zal het je niet beklagen.
BEREIDING (voor 2 personen) :
Begin met het maken van de kipgehaktballetjes. Meng 400 gr kipgehakt met 1 groot ei, 75 gr panko, 30 gr parmezaan, 1 eetlepel zeer fijn gesneden platte peterselie, zwarte peper, een snuifje grof zout, 2 koffielepels kippenkruiden en 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder. Maak hier niet te grote balletjes van.
Bak de balletjes in een pan in boter en olijfolie, met de helft van de ajuin, rondom aan tot ze mooi gekleurd zijn. Haal ze dan uit de pan (ook de ajuin anders gaat deze aanbakken).
Snij ondertussen 1 courgette in kleine blokjes. Snij ook 1 grote ajuin fijn en pers 2 teentjes knoflook.
Bak de andere helft van de ajuin in boter en olijfolie in dezelfde pan.
Doe er de courgetteblokjes en de look bij en laat een 5 minuten bakken onder regelmatig roeren.
Doe er 175 gr Griekse pasta bij en laat even bakken.
Giet er een scheut witte wijn bij en laat inkoken.
Doe er 500 ml kippenbouillon bij, voeg de gehaktballetjes terug toe, zet het deksel op de pan en laat 15 minuten koken (of volgens de instructies op de verpakking).
Hierna voeg je 1 potje Boursin look en fijne kruiden toe, dat je goed onder de pasta en courgette mengt.
Snij ondertussen 3 handenvol verse spinazie grof.
Werk de pasta af met de spinazie en nog wat extra vers geraspte parmezaan.
Wat heb je nodig :
- 400 gr kipgehakt
- 1 groot ei
- 75 gr panko
- 30 gr parmezaan + extra om af te werken
- 1 eetlepel platte peterselie
- zwarte peper
- grof zout
- 2 koffielepels kippenkruiden
- 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
- boter
- olijfolie
- 1 courgette
- 1 grote ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 175 gr Griekse pasta
- witte wijn
- 500 ml kippenbouillon
- 1 potje Boursin look en fijne kruiden
- 3 handenvol verse spinazie
SMAKELIJK !
En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !