gele courgette – maïssoep met madras curry en saffraan

Een tijdje geleden bracht Stefan 2 gele courgettes mee, een cadeautje van een klant van hem. Zulke cadeautjes zijn ook altijd leuk voor mij, dus dank u wel, klant 😉 !

Omdat hij ze mee had op een nogal grijze dag (zo eentje zoals vandaag …) besloot ik er een zonnig soepje mee te maken, om zo de zon toch een klein beetje binnen te brengen.

Om de soep een extra zonnig tintje te geven, combineerde ik de gele courgettes met maïs, madras curry en saffraan. Dit zorgde er voor dat de soep er niet alleen heerlijk uit ziet, maar ook heerlijk smaakt. Het is een echte opkikker, letterlijk (door de pittige smaak) en figuurlijk (door de frisse, zonnige kleur).

BEREIDING (voor ongeveer 1 ltr soep) :

Snij 2 ajuinen grof. Verwijder van 4 teentjes knoflook het velletje en plet ze. Bak beide in 2 eetlepels ghee op een niet te hoog vuur.

Voeg na een paar minuten 1 goed gevulde eetlepel madras curry toe en meng goed.

Snij ondertussen 2 gele courgettes in schijfjes.

Voeg ze toe, samen met 1 glazen pot maïs – 230 gr en 1 liter groentenbouillon.

Laat dit koken tot de groenten zacht zijn.

Doe er 1 capsule saffraan bij en kruid verder met peper en zout.

Mix de soep en meng er tenslotte 200 ml kokosroom door.

Wat heb je nodig :

  • 2 ajuinen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ghee
  • 1 eetlepel madras curry
  • 2 gele courgettes
  • 1 glazen pot maïs – 230 gr
  • 1 ltr groentenbouillon
  • 1 capsule saffraan
  • peper
  • zout
  • 200 ml kokosroom

SMAKELIJK  !

En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.