Op een dag vind je de job van je leven …
Blijkbaar vindt de VDAB dat ik, om die job te vinden, een carrièreswitch moet maken. Gisteren kreeg ik immers een mailtje met een vacature voor installateur van tanks en containers. Het ligt niet echt in lijn met mijn administratieve ervaring en mijn totaal onbestaand gevoel voor alles wat maar enigzins technisch is, maar hé, misschien geven ze me hiermee wel een teken dat ze vinden dat het tijd is voor iets totaal anders ?
En ik maar denken dat een carrièreswitch, als die er al zou komen, zich eerder zou situeren op het gebied van voeding. Dom van mij 😉 !
Bij zulke mails stel ik me toch serieus vragen bij de zaken waar de dames en heren van de VDAB zich mee bezig houden. Want mails zoals deze, die zijn volgens hen gebaseerd op mijn CV en ervaring. Euh … ik denk dat mijn gegevens verkeerd geïnterpreteerd zijn !
Och ja, ik zal er maar eens mee lachen en het verder gewoon negeren. En me concentreren op iets wat ik wel kan … koken !
Heel af en toe slaag ik er zelfs in om een soort van eigen recept in elkaar te steken, zoals dit. Ok, het is niet baanbrekend, Sergio Herman gaat niet aan mijn deur staan met de vraag om het recept te mogen gebruiken in The Jane, maar ik ben er toch wel fier op want het was lekker. En inderdaad, ik geef het toe, dat zou je niet direct zeggen aan de foto maar het is veel lekkerder dan de foto doet vermoeden. Echt waar hoor 🙂 ! Maak dit gerust als bijgerecht bij een stukje vlees, het zal je smaken !
BEREIDING (voor 2 pers) :
Snij 1 kleine broccoli in roosjes en laat deze gaar koken.
Bak ondertussen al 1/2 witte ajuin en 2 teentjes knofllok in een mengeling van olijfolie en roomboter. Beide hoeven niet echt fijn gesneden te zijn daar ze later gemixt worden.
Voeg 10 blaadjes salie hierbij en laat kort meebakken.
Doe er tenslotte de gare broccoli roosjes bij en laat nog even bakken.
Giet er een scheutje witte wijn bij en laat de alcohol verdampen.
Doe er als laatste 250 ml volle room bij en kruid met peper en een snuifje fleur de sel.
Mix dit alles tot je een iets dikkere saus bekomt. Hou deze warm.
Ondertussen heb je ook al 1 bloemkool in kleine roosjes verdeelt.
Bak in een anti aanbakpan 5 blaadjes salie kort in een mengeling van olijfolie en roomboter.
Voeg hier de bloemkool roosjes aan toe en bak ze tot ze lichtjes kleuren.
Meng de bloemkool met de broccoli – saliesaus.
Wat heb je nodig :
- 1 kleine broccoli
- 1/2 witte ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 15 blaadjes salie
- witte wijn
- 250 ml volle room
- peper
- fleur de sel
- 1 bloemkool
- olijfolie
- roomboter
SMAKELIJK 🙂 !
Hi Peggy, klinkt wel heel erg lekker hoor! Het recept dan, niet het voorstel van de VDAB! het lijkt zo te lezen niet eens op je vorige job. Succes met solliciteren en tot die tijd lekker koken! Lieve groetjes Marianne
Dank je wel Marianne ! Groetjes en prettig weekend, Peggy