Vorige week mocht ik een ganse week “genieten” van een zeer zware verkoudheid met als extraatje wat griepsymptomen erbij. Elke dag weer voelde ik me enkel zo tussen 10u en 14u enigzins mens én veertiger. Alle andere uren sleepte ik me voort als een 100-jarige. Ik kwam ’s avonds van mijn werk, uitgeput alsof ik minstens 2 marathons na elkaar had gelopen. Nog moeten koken werd een zware opgave maar ja een mens moet toch eten hé ?
Gelukkig had mijn interne glazen bol het zondag blijkbaar al door dat er zo’n week aankwam want ik had voor allemaal super gemakkelijk klaar te maken gerechten gekozen voor mijn weekmenu.
Zoals deze curry, uit het prachtige kookboek “The Green Kitchen Travels”. Hij is snel klaar en je hoeft er eigenlijk zelfs niet eens voor te kunnen koken. Wat niet betekent dat hij niet lekker is. Integendeel zelfs, het smaakte me enorm goed en bijna had ik de pan uitgelikt 😉 !
In het boek worden de eieren in de curry zacht gekookt maar volgens de uitleg die erbij staat worden er traditioneel hard gekookte eieren aan toegevoegd. Ik ging voor de traditie en bekloeg het me niet.
BEREIDING (voor 2 pers) :
Maak eerst 2 hard gekookte eieren. Dit kan je natuurlijk ook al op voorhand doen, dat pelt iets gemakkelijker !
Verhit een scheutje olijfolie samen met wat roomboter op een niet te hoog vuur. Doe hier 1 koffielepel mosterdzaadjes en 1 koffielepel karwijzaad bij en bak ze kort tot ze beginnen te poffen.
Voeg dan 1 fijn gesneden witte ajuin, 3 fijn gesneden teentjes knoflook en een paar cm vers geraspte gember toe. Meng alles goed en laat even bakken.
Doe er dan 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder, 1 koffielepel kurkuma, 2 laurierblaadjes, 1 koffielepel korianderpoeder, 2 koffielepels komijn en wat zwarte peper bij. Normaal gezien doe je er garam masala bij maar dat heb ik helaas nergens gevonden. Ik zocht dus op internet waar garam masala uit bestaat en maakte hieruit mijn eigen mengeling.
Laat alles een 30 seconden even bakken en doe er dan 120 ml water bij. Laat dit een 5 minuten koken.
Doe er vervolgens 1 blik – 400 gr tomatenblokjes met look bij, kruid met een snuifje grof zeezout, leg het deksel op de pan, zet het vuur iets lager en laat 20 minuten sudderen.
Hierna roer je er de fijn gesneden blaadjes van 3 takjes verse munt, 250 gr ontdooide diepvrieserwtjes en 5 eetlepels kokosroom door.
Laat dit nog een paar minuten sudderen.
Ondertussen pel je de hard gekookte eieren en snij je ze in 4.
Haal de laurierblaadjes uit de curry, verdeel er de partjes ei over en werk af met nog een beetje verse munt.
Lekker met kort in de grillpan gegrilde tortilla’s.
Wat heb je nodig :
- 2 eieren
- olijfolie
- roomboter
- 1 koffielepel mosterdzaadjes
- 1 koffielepel karwijzaadjes
- 1 witte ajuin
- 3 teentjes knoflook
- verse gember
- 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 1 koffielepel kurkuma
- 2 laurierblaadjes
- 1 koffielepel korianderpoeder
- 2 koffielepels komijn
- zwarte peper
- 120 ml water
- 1 blik – 400 gr tomatenblokjes
- grof zeezout
- 3 takjes munt
- 250 gr diepvrieserwtjes
- 5 eetlepels kokosroom
- tortilla’s
SMAKELIJK 🙂 !