Kan er iemand mij vertellen waarom ik nog niet eerder eenpanspasta heb gemaakt ? Het kan al niet liggen aan het feit dat het moeilijk zou zijn, want dat is het absoluut niet. Te veel afwas achteraf, daar kan ik de schuld ook zeker niet op schuiven. En ik kan al helemaal niet zeggen dat het niet lekker zou zijn !
Als je dan tenslotte ook nog weet dat ik een enorme fan ben van pasta, dan stel je je toch echt wel de vraag “waarom stond dit nu pas op het menu !?”.
Ik had het al vaak zien passeren, op andere blogs, op Instagram, … Steeds weer dacht ik dat ik dat toch ook eens zou moeten maken maar om één of andere reden deed ik het niet.
Tot een week of 2 geleden …
En geloof me, ik ga dit nog vaak maken, gewoon veel te lekker én gemakkelijk :-).
Dit recept is eigenlijk een samenraapsel van alle recepten die ik al had gezien, met ingrediënten waarvan ik weet dat ze goed samen gaan.
BEREIDING (voor 2 pers) :
Snij 1 chorizoworst (ik nam de minder pittige versie maar daar doe je mee wat je wil) in blokjes.
Snij ook 1 ajuin en 4 teentjes knoflook fijn.
Bak de ajuin en knoflook even kort in een mengeling van olijfolie met roomboter. Gebruik zeker een pan of pot die groot genoeg is !
Voeg er 1/3 koffielepel gerooktpaprikapoeder aan toe en flink wat gedroogde tijm en oregano.
Meng alles goed door elkaar en laat nog even bakken.
Voeg er de blokjes chorizo aan toe en laat bakken tot deze licht krokant zijn.
Doe er 1 blik kikkererwten en de rasp van 1 limoen bij. Meng goed en laat even bakken.
Zet ondertussen even de mixer in een blik gepelde tomaten met look. Doe deze dan mee in de pan.
Vul het lege blik van de gepelde tomaten met warm water en giet dit ook bij in de pan.
Breng aan de kook en doe er dan 1 kippenbouillonblokje en 250 gr pasta bij.
Laat koken met een deksel op de pan (aantal minuten afhankelijk van het type pasta natuurlijk).
Wanneer de pasta al dente is, doe je 70 gr geraspte emmental erbij.
Meng alles goed door elkaar.
Wat heb je nodig :
- 1 chorizoworst – 225 gr
- 1 ajuin
- 4 teentjes knoflook
- 1/3 koffielepel gerookt paprikapoeder
- gedroogde tijm en oregano
- 1 blik kikkererwten
- rasp van 1 limoen
- 1 blik gepelde tomaten met look
- 1 kippenbouillonblokje
- 250 gr pasta naar keuze
- 70 gr geraspte emmental
SMAKELIJK !
En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !