Een tijdje geleden had ik een recept gedeeld voor tonijn – ansjovis dip. Op Facebook had ik dat gedeeld in de Libelle Lekker groep. Er kwam toen redelijk wat reactie op van mensen die blij waren om eens een recept voor een alternatief voor charcuterie te krijgen.
Ik had daar toen beloofd dat ik nog zulke recepten ging delen. Belofte maakt schuld dus … hier is er nog eentje.
En hopelijk zijn jullie nu natuurlijk ook blij met zulke recepten ;-).
Deze spread is ook weer eenvoudig te maken maar toch o zo lekker. Besmeer een dikke snee geroosterd brood met de spread, verdeel er nog wat grof geraspte rauwe courgette en sesamzaadjes over en geniet !
BEREIDING :
Snij 1 courgette in redelijk kleine stukjes maar hou wel 1 iets groter stuk opzij dat je grof kan raspen als topping.
Doe de courgette samen met het sap van 1/2 limoen, 3 eetlepels tahin, 1 teentje knoflook, een beetje fleur de sel en 1 à 1,5 eetlepel za’atar (naar eigen smaak) in een foodprocessor.
Giet er om te beginnen een klein beetje olijfolie bij.
Mix in korte pulsen tot je een smeuïge spread bekomt. Voeg er indien nodig nog wat olijfolie aan toe.
Wat heb je nodig :
- 1 courgette
- sap van 1/2 limoen
- 3 eetlepels tahin
- 1 teentje knoflook
- fleur de sel
- olijfolie
- 1 à 1,5 eetlepel za’atar
SMAKELIJK !
En wil je niets missen, schrijf je dan in bij contact / volgen om per mail op de hoogte te worden gehouden van elke nieuwe blogpost !