Life is short … buy the shoes, eat the cake chocolate mousse ;-).
Ik deed beide dit weekend.
Zaterdag werd ik halsoverkop verliefd op een paar schoenen (iets dat eigenlijk zelden gebeurd) én kocht ze (ook al zaten ze in een iets duurdere prijsklasse).
Ik maakte én genoot ook van deze chocomousse met geroosterde venkelzaadjes. Deze héérlijke chocomousse die een extra lekkere toets kreeg door de geroosterde venkelzaadjes. Echt waar, chocolade en venkelzaadjes, a match made in heaven !
Voor het recept baseerde ik mij op het toprecept voor chocomousse van Jeroen Meus (dat kan je hier terugvinden), waar ik geroosterde venkelzaadjes, fijn gemalen, aan toevoegde. Zo kreeg ik een zeer luchtige chocolademousse met een lichte anijstoets.
Lekker, lekker, lekker ;-).
BEREIDING (voor zo’n 10 porties) :
Rooster 3 koffielepels venkelzaadjes in een anti aanbakpan zonder vetstof, gedurende een paar minuten. Je zal ze lichtjes horen “knetteren”, dan zijn ze goed. Vermaal deze tot een fijn poeder.
Laat 200 gr pure chocolade (minimum 70 % cacao) smelten op een zeer zacht vuur. Roer regelmatig even en hou het goed in ’t oog dat de chocolade niet verbrand !
Splits 6 eieren.
Klop de eidooiers samen met 75 gr rietsuiker op tot het een tamelijk lichtgeel mengsel wordt. Begin, van zodra je de suiker toevoegt, direct te kloppen anders verbranden de eidooiers !
Voeg hierbij zachtjes, onder voortdurend roeren, de gesmolten chocolade.
De eiwitten klop je tot stevig schuim. Dit voeg je dan ook voorzichtig toe aan het chocolademengsel.
Tenslotte klop je 375 ml volle room half op. Het mag zeker geen slagroom worden, het moet eerder de structuur, de vastheid van yoghurt hebben.
Voeg de room ook toe aan het chocolademengsel, samen met de poeder van de venkelzaadjes.
Roer alles goed door elkaar en laat dan enkele uren koud worden in de koelkast.
Wat heb je nodig :
- 200 gr pure chocolade (minimum 70 % cacao)
- 6 eieren
- 75 gr rietsuiker
- 3 koffielepels venkelzaadjes
- 375 ml volle room
SMAKELIJK 🙂 !