Mijn steamer, de (keuken)liefde van mijn leven 🙂 !
We zijn nu zo’n dik half jaar samen en de liefde wordt groter en groter. Â Ik zou hem niet meer kunnen missen.
Reeds lang voor onze verbouwing zei ik al dat ik graag een stoomoven wilde. Â Toen we dus moesten beslissen welke toestellen er in de nieuwe keuken gingen komen, was er geen twijfel over een stoomoven. Â En wat voor stoomoven ! Onder het motto “als je iets doet, moet je het goed doen”, gingen we zelfs voor “the real deal”, een steamer. Â Ja, zo’n echte zoals op TV, met zo’n ronde metalen deur, die onder hoge druk kan stomen.
Een zalig toestel, dat eigenlijk in geen enkele hobbykok-keuken mag ontbreken.
Bij de aankoop van deze steamer kocht ik ook het kookboek “Heerlijk stoomkoken” van Pascale Naessens. Â Dit heerlijke recept komt uit dit boek. Â Zoals gebruikelijk bij haar is het een eenvoudig, puur en o zo lekker gerecht. Â Ik koos voor scampi’s ipv garnalen, wat mij iets meer voorbereiding kostte. Â Maar dan nog blijft het een gemakkelijk en snel klaar te maken gerecht.
Als je nu helaas (nog) geen steamer hebt, kan je de bloemkool natuurlijk ook gewoon gaar koken.
BEREIDING (voor 2 personen) :
Rooster 150 gr hazelnoten in een anti aanbakpan en laat ze afkoelen.
Spoel ongeveer 2 handenvol rucola, meng deze met de hazelnoten en mix tot je fijne hazelnootstukjes overhoudt. Â Je bekomt een soort van crunch.
Maak ongeveer 20 scampi’s schoon (dit aantal kies je natuurlijk zelf, naargelang hun grootte / jouw honger).
Snij 1 grote bloemkool in roosjes.  Stoom deze gedurende 4 minuten op 120 ° (of kook ze goed gaar).
Meng de bloemkool met een scheutje hazelnootolie, zwarte peper en fleur de sel. Â Let op, hierna mag je de puree niet meer opwarmen (hazelnootolie kan verbranden).
Ondertussen bak je de scampi’s, die je kruid met wat zwarte peper en fleur de sel.
Leg een keukenring op je bord, leg er eerst een laag bloemkoolpuree en dan een laag van het rucola – hazelnotenmengsel in. Â Werk af met de scampi’s.
Wat heb je nodig :
- 150 gr hazelnoten
- 2 handenvol rucola
- 20 scampi’s
- 1 bloemkool
- hazelnootolie
- zwarte peper
- fleur de sel
SMAKELIJK 🙂 !